6 Nisan 2009 Pazartesi

60 yıllık bir terör örgütü: NATO

Bundan 60 yıl önce kurulan Kuzey Atlantik Paktı, NATO kurulduğu günden bu yana dünyanın her yerinde katliamlara ve işgallere ön ayak oldu. Afganistan’da, Irak’ta, Kore’de ve sayısız ülkelerde savaşa ve yoksulluğa yol açtı. Azıcık dünyadan haberdar olan her insanımız NATO’nun hak ve adalet arayan tüm kitlelere karşı kurulmuş bir örgüt olduğunu bilir. NATO ülke yapar ülke yıkar ve ülkeleri sömürür. NATO emperyalist ülkelerin ordusudur.
Uluslararası bir terör örgütüne yardım ve yataklıktan 70 milyon olarak suçluyuz. Ülkemiz bu soykırım, tecavüz, hırsızlık, uyuşturucu ticareti yapan bu çeteye üyedir. Bu üyeliği Kore’ye 23 sente ( 1 Dolar 100 sent yapar) asker göndererek elde ettik cumhuriyetin kuruluşundan sonra… 23 sente satılan askerlerimiz sosyalizm mücadelesi veren Koreli kardeşlerimize kurşun sıktılar ABD komutanlarından emir alarak…


Filistin, Afganistan, Sudan, Türkiye, Irak, Vietnam ve bir çok ülkde katliamlardan sorumlu olan NATO 60. yılını kutlarken dünyanın tüm sokaklarında protestolarla karşılanıyor.
4 Nisan Cumartesi İstanbul Kadıköy Meydanı’nı binlerce insanımız NATO’yu protesto etti. TÜM-İGD’li gençler de oradaydı:





4 Nisan’da da Ankara’da miting düzenlendi. Mitinge TÜM-İGD, DTP, EMEP, ÖDP, Sosyalist Parti, SDP, SİP, KESK Ankara Şubeler Platformu, TMMOB İKK, Ankara Tabip Odası, Halkevleri, İHD, 78’liler Birlik ve Dayanışma Derneği, Devrimci 78’liler, Alınteri, BDSP, DHF, ESP, Kaldıraç, ODAK, Partizan, Gençlik Muhalafeti’de katıldı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder